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Talk about the differences in the restaurants you go to.

When I go to a chain restaurant, I know what to expect. The menu is the same at every location. Usually, I know in advance what I'm going to get. For instance, when I go to my favorite fast food joint, I always order the same combo menu. On the other hand, small local restaurants are less predictable. They have unique menus. Some places even have a changing menu, depending on the ingredients in season. I have to carefully look at the menu. Even then, I have no way of knowing whether I will like a dish. If I don't know what to order, i usually get the restaurant's signature dish. Otherwise, i might ask the waiter for recommendations.  

 

가 본 음식점들의 차이에 대해 이야기해 주세요.

체인 음식점에 갈 때는 무엇을 예상하면 되는지 알고 간다. 어떤 점포에 가든 메뉴가 같다. 보통은 무엇을 주문할지 미리 알고 있다. 예를 들어, 내가 가장 좋아하는 패스트푸드 음식점에 가면 늘 똑같은 세트 메뉴를 주문한다. 반면에 작은 동네 음식점들은 예상하기가 힘들다. 각각 메뉴가 다르다. 어떤 곳에는 심지어 제철 식재료에 따라 메뉴가 주기적으로 바뀐다. 메뉴를 유심히 봐야 한다. 그렇게 하더라도 주문한  음식이 마음에 들지 알 방법이 없다. 무엇을 주문할지 모르겠으면 보통 음식점의 대표 요리를 주문한다. 혹은 종업원에게 추천을 해 달라고 부탁할 수도 있다.      

 

* chain restaurant : 체인 음식점

* know what to expect : 무엇을 예상해야 하는지 알다

* know in advance : 미리 알고 있다

* fast food joint : 패스트푸드 체인점

* combo menu : 세트 메뉴

* local restaurant : 동네 음식점, 현지 음식점

* be less predictable : 예측하기가 더 어렵다

* unique menu : 독창적인 메뉴

* changing menu : (주기적으로) 변경되는 메뉴

* in season : 제철인

* have no way of knowing : 알 방법이 없다

* signature dish : 대표 요리

* ask the waiter for recommendation : 웨이터에게 추천을 해 달라고 부탁하다

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